Nieuwsagentschap

Costa Rica verbant wegwerpplastic

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

COSTA RICA

Duizend truckladingen sinaasappelschillen en pulp hebben een verdorde veeweide in Costa Rica herschapen in een nieuw stukje tropisch woud. Onderzoekers van de Universiteit van Princeton stelden vast dat zestien jaar na het deponeren van de sinaasappelschillen het volume levende biomassa er met 176 procent is toegenomen.

MEXICO

Straks is Latijns-Amerika een van de meest verstedelijkte regio’s ter wereld. Maar ruimtelijke planning is er ver te zoeken.

KLIMAATVERANDERING

Costa Rica kan zijn inwoners niet beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Het enige wat ze kunnen doen is verhuizen.

ENERGIE

Costa Rica kan het grootste deel van het jaar stroom maken zonder fossiele brandstof. Maar het land is te afhankelijk van waterkrachtcentrales, waarschuwen experts.

LUCHTVERVUILING

Het Indiase Hooggerechtshof heeft de verkoop van vuurwerk verboden in aanloop naar het Divali-festival in Delhi, in de hoop een piek in de luchtvervuiling te vermijden.

IVOORHANDEL

Brits milieuminister Michael Gove heeft aangekondigd dat hij de verkoop en uitvoer van alle ivoor, ook antiek van voor 1947, aan banden wil leggen.

BIODIVERSITEIT

Driekwart van de honing wereldwijd bevat resten van neonicotinoïden, blijkt uit Zwitsers onderzoek in Science. De concentraties vormen op zich geen gevaar voor de volksgezondheid, maar wel voor bijen en andere belangrijke bestuivers.

VERVUILING

Toen masterstudent Anastasia O'Donoghue de eerste maag van een Schotse stormvogel opensneed viel haar meteen de uitzonderlijke hoeveelheid plastic op. Omdat deze vogel nog een tweede maag heeft, hield ze de mobiele telefoon bij de hand.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo