Nieuwsagentschap

Costa Rica verbant wegwerpplastic

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

MEXICO

Straks is Latijns-Amerika een van de meest verstedelijkte regio’s ter wereld. Maar ruimtelijke planning is er ver te zoeken.

KLIMAATVERANDERING

Costa Rica kan zijn inwoners niet beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Het enige wat ze kunnen doen is verhuizen.

ENERGIE

Costa Rica kan het grootste deel van het jaar stroom maken zonder fossiele brandstof. Maar het land is te afhankelijk van waterkrachtcentrales, waarschuwen experts.

ENERGIE

48 landen hebben aangekondigd dat ze tegen 2050 alleen nog maar hernieuwbare energie zullen produceren. Het gaat om landen die in verhouding zwaar getroffen worden door de klimaatverandering.

MILIEU

Drones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.

 

MILIEU

Vandaag treedt het Verdrag van Minamata in werking, wat betekent dat landen hun burgers moeten beschermen tegen de schadelijke effecten van kwik. Miljoenen mensen kunnen daarvan profiteren, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

MILIEU

Meerdere Nederlandse gemeenten gebruiken het controversiële bestrijdingsmiddel glyfosaat in hun gevecht tegen de gevreesde Japanse duizendknoop. De Europese Commissie is nog in conclaaf over een mogelijke licentieverlenging voor het gif. Veel gemeenten wachten de uitkomst echter niet af en spuiten gewoon verder.

MILIEU

Op Groenland zijn dit jaar ongewoon veel ‘bodembranden’ geconstateerd. Experts onderzoeken of de klimaatverandering hierbij een rol speelt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo