Nieuwsagentschap

Oostenrijk overweegt verbod verkoop van fossiele auto’s

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

DIERENWELZIJN

Bijna 6 op de 10 baasjes van huisdieren willen voor hun dier dezelfde medische zorgmogelijkheden als voor mensen. Dat zegt onderzoek van de universiteit van Glasgow bij diereneigenaren in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk.

PFAS

Skiërs laten volop PFAS of 'forever chemicals' achter op skipistes. Boosdoener is de wax om ski’s of snowboards mee in te vetten.

POLITIEK

Radicaal-rechtse partijen zijn op weg naar stevige winst bij de Europese verkiezingen, blijkt uit nieuwe projecties. Dat kan de balans in het parlement stevig doen verschuiven, met grote gevolgen voor de Europese klimaatkoers en het buitenlandbeleid.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

TRANSITIE

In Brazilië komen openbare en gemeenschappelijke gronden steeds meer in handen van grote internationale bedrijven. Dat gebeurt door middel van grootschalige privatisering van grond voor hernieuwbare energie-projecten, maar dan met slecht toezicht en een gebrek aan transparantie, stelt onderzoek in Nature.

EU

EU-lidstaten sluizen elk jaar tussen de 34 en 48 miljard euro aan Europese subsidies naar activiteiten die de natuur schaden, stelt het Wereldnatuurfonds. Landbouw is veruit de grootste slokop, naast visserij en wegenbouw.

RAFFINADERIJ

Kan de raffinaderij tegen 2050 volledig fossielvrij zijn en bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving? “Dat kan”, zeggen twee Nederlandse scheikundigen van Universiteit Utrecht in Nature.

MIGRATIE

Nooit eerder waren er zoveel mensen op de vlucht, en nooit eerder stuurden migranten zoveel geld naar hun land van oorsprong. Dat zijn de belangrijkste bevindingen van het jaarlijkse VN-migratierapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo