Nieuwsagentschap

Raadsels rond dodelijk traangas

MIDDEN-OOSTEN
Alle nieuws

Meer nieuws

GEOPOLITIEK

De oorlog in Gaza schudt de Midden-Oostenstrategie van China flink dooreen. Peking kan zich steeds moeilijker gedragen als “de vriend van iedereen en de vijand van niemand” in de regio, schrijft Chinakenner Andrew Latham

GEOPOLITIEK

De Jemenitische Houthi-militie lanceerde op dinsdag 31 oktober een reeks raketten en drones op Israël. Meteen ontstond de vrees voor een regionale escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. "Maar ook de vijandigheden in Jemen zelf kunnen hierdoor opnieuw oplaaien", zegt Mahad Darar, expert Jemenitische politiek aan de Colorado State University.

ISRAEL-PALESTINA

Er zal maar één winnaar zijn in de oorlog die zopas is uitgebroken tussen Israël en de Palestijnse militante groep Hamas. En dat is noch Israël noch Hamas, schrijft expert internationale politiek Aaron Pilkington.

ISRAEL-PALESTINA

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben in Dubai een vrijhandelsakkoord ondertekend. Het is de eerste keer dat een Arabisch land zulke intense bilaterale relaties aangaat met Israël.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

SOEDAN

De aanhoudende chaos in Soedan maakt het land aanlokkelijk voor een terugkeer van Al Qaeda. De burgeroorlog in het land krijgt weinig aandacht, maar het Westen let maar beter op om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen, zegt expert Terrorismebestrijding Sara Harmouch.

TRANSITIE

In Brazilië komen openbare en gemeenschappelijke gronden steeds meer in handen van grote internationale bedrijven. Dat gebeurt door middel van grootschalige privatisering van grond voor hernieuwbare energie-projecten, maar dan met slecht toezicht en een gebrek aan transparantie, stelt onderzoek in Nature.

EU

EU-lidstaten sluizen elk jaar tussen de 34 en 48 miljard euro aan Europese subsidies naar activiteiten die de natuur schaden, stelt het Wereldnatuurfonds. Landbouw is veruit de grootste slokop, naast visserij en wegenbouw.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo