Nieuwsagentschap

Ontheemde Haïtianen boycotten verkiezingen

HAITI
Alle nieuws

Meer nieuws

HAITI

Het jarenlange geweld door bendes in Haïti escaleert en daadkracht van de internationale gemeenschap blijft uit, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. “Miljoenen mensen worden bedreigd door honger en geweld.”

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

HAÏTI

Unicef waarschuwt voor een verontrustende stijging van het aantal ontvoeringen van vrouwen en kinderen in Haïti. Sinds de moord op president Jovenel Moïse twee jaar geleden zit de Haïtiaanse bevolking gevangen in een vicieuze cirkel van extreem (bende-)geweld en politieke instabiliteit.

HAÏTI

Overstromingen in Haïti de voorbije dagen hebben meer dan tienduizend mensen op de vlucht gejaagd. Ze treffen een land dat al in diepe crisis verkeerde, en het orkaanseizoen moet nog beginnen.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

SOEDAN

De aanhoudende chaos in Soedan maakt het land aanlokkelijk voor een terugkeer van Al Qaeda. De burgeroorlog in het land krijgt weinig aandacht, maar het Westen let maar beter op om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen, zegt expert Terrorismebestrijding Sara Harmouch.

TRANSITIE

In Brazilië komen openbare en gemeenschappelijke gronden steeds meer in handen van grote internationale bedrijven. Dat gebeurt door middel van grootschalige privatisering van grond voor hernieuwbare energie-projecten, maar dan met slecht toezicht en een gebrek aan transparantie, stelt onderzoek in Nature.

EU

EU-lidstaten sluizen elk jaar tussen de 34 en 48 miljard euro aan Europese subsidies naar activiteiten die de natuur schaden, stelt het Wereldnatuurfonds. Landbouw is veruit de grootste slokop, naast visserij en wegenbouw.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo