Nieuwsagentschap

152

MALTA

De regering van Malta grijpt naar gevaarlijke en illegale maatregelen om de komst van vluchtelingen en migranten over zee aan te pakken. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport. 

CORONACRISIS

De Wereldgezondheidsorganisatie lanceert vandaag de Health System Response Monitor, een nieuwe tool over de Covid-19-responsmaatregelen in de verschillende Europese landen.

PERSVRIJHEID

Nu het net zich meer en meer sluit rond de moordenaars van Daphne Caruana Galizia, hopen collega-journalisten en andere pleitbezorgers voor persvrijheid dat hun boodschap in heel Europa gehoord wordt: enkel een vrije pers kan corrupte ambtenaren beletten om straffeloos te handelen.
 

MILIEU

Zwitserland heeft het gezondste milieu ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Environmental Performance Index.

ENERGIE

Het bedrijf TuNur Ltd wil 4,5 gigawatt zonne-energie van de Saharawoestijn exporteren naar Europa. Enkele jaren geleden gooide de politieke instabiliteit in het Midden-Oosten en Noord-Afrika nog roet in het eten van een soortgelijk project.

VLUCHTELINGEN

De sit-in die Syrische vluchtelingen op het Syntagmaplein in centrum Athene houden, wijst op de enorme impasse waarin zowel het Griekse als het Europese immigratiebeleid zich bevinden.

LIBIE

Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Libië, kwamen meer dan 1800 mannen, vrouwen en kinderen om op de Middellandse Zee. In gammele, overvolle bootjes probeerden ze, meestal via Lampedusa of Malta, Europa te bereiken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo