Nieuwsagentschap

99

ENERGIETRANSITIE

De Europese Unie zal haar eigen energie- en klimaatdoelen niet halen op basis van de plannen die tot nog toe zijn ingediend. Dat blijkt uit een vernietigende doorlichting van CAN Europe, een koepel van milieuorganisaties.

OBESITAS

De levenspartners van zestien Europese leiders en staatshoofden hebben een samenwerking op poten gezet om obesitas bij kinderen tegen te gaan. Vandaag heeft een op de drie kinderen in Europa te kampen met overgewicht of obesitas.

RIVIEREN

Het merendeel van de Europese rivieren raakt niet gezond tegen 2027, zegt het Wereldnatuurfonds. De EU-landen hebben nog maar enkele weken om hun plannen aan te scherpen.

 

BIODIVERSITEIT

Europa heeft sinds deze week een eigen Amazonewoud. Het gebied strekt zich uit over vijf landen en vormt zo het eerste biosfeerreservaat ter wereld. “Een historische stap in de opbouw van een nieuw tijdperk voor mens en natuur in Europa”, zegt het Wereldnatuurfonds (WWF).

VISSERIJ

De uitstoot uit boomkorvisserij, waarbij zware netten over de bodem gesleept worden, is ongeveer even groot als die van een vliegtuig in de atmosfeer, stelt een studie in in Nature. Een klein deeltje van de oceaan beschermen kan de uitstoot sterk verminderen.

 

CORONACRISIS

De verliezen in de toeristische sector als gevolg van de covid-19-pandemie kunnen dit jaar oplopen tot meer dan 3000 miljard dollar. Ontwikkelingslanden worden extra hard getroffen, zeggen de Verenigde Naties.

CORONACRISIS

Terwijl er, vooral in de Engelstalige media, veel aandacht is voor de successen in Nieuw-Zeeland is er veel minder interesse voor de aanpak van de coronaviruspandemie in Centraal- en Oost-Europa, schrijven Jan Culik en Mirna Solic van de Universiteit van Glasgow. Nochtans blijven ook daar zowel het infectiepercentage als het aantal dodelijke slachtoffers erg laag.

CORONACRISIS

De Wereldgezondheidsorganisatie lanceert vandaag de Health System Response Monitor, een nieuwe tool over de Covid-19-responsmaatregelen in de verschillende Europese landen.

BIODIVERSITEIT

De landen rond de Middellandse Zee beschermen amper een kwart van de oppervlakte die ze beloofd hadden tegen 2020. De meeste beschermde gebieden bestaan enkel op papier en missen een echt beheer, blijkt uit een analyse van het Wereldnatuurfonds.

BOSNIË-HERZEGOVINA

De vrede in Bosnië-Herzegovina staat onder druk door toenemende verdeeldheid, zegt de VN-vertegenwoordiger voor Bosnië-Herzegovina Valentin Inzko. Hij spreekt van “opruiende retoriek” en een “algemene trend” om wapens in te slaan in het Balkanland.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo