Nieuwsagentschap

Oostenrijk overweegt verbod verkoop van fossiele auto’s

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

DIERENWELZIJN

Bijna 6 op de 10 baasjes van huisdieren willen voor hun dier dezelfde medische zorgmogelijkheden als voor mensen. Dat zegt onderzoek van de universiteit van Glasgow bij diereneigenaren in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk.

PFAS

Skiërs laten volop PFAS of 'forever chemicals' achter op skipistes. Boosdoener is de wax om ski’s of snowboards mee in te vetten.

POLITIEK

Radicaal-rechtse partijen zijn op weg naar stevige winst bij de Europese verkiezingen, blijkt uit nieuwe projecties. Dat kan de balans in het parlement stevig doen verschuiven, met grote gevolgen voor de Europese klimaatkoers en het buitenlandbeleid.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

MOBILITEIT

De elektrische auto blijft records breken, met dit jaar al een verkoop van wereldwijd 17 miljoen exemplaren. Maar liefst één op de vijf verkochte auto’s was elektrisch de voorbije maanden. De trend zal de auto-industrie ingrijpend veranderen en het olieverbruik sterk terugdringen, zegt het Internationaal Energieagentschap (IEA).

BIJEN

Honingbijen krijgen tijdens hun zoektocht naar nectar niet te maken met één enkel pesticide of virus, maar met een complexe mix gevaren, blijkt uit nieuw onderzoek. Veel van die gevaren hebben ook nog eens invloed op elkaar.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo