De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.
Om de snelle opmars van dengue wereldwijd te stoppen, kan een eenvoudige aanpak helpen, stelt nieuwe onderzoek aan de Universiteit van Stanford: afval opruimen.
Wetenschappers hebben een computersysteem ontwikkeld dat het gedrag van woestijnsprinkhanen voorspelt. Dat kan helpen om de enorme zwermen te beheersen voordat ze hele oogsten in Afrika en Azië kunnen verwoesten.
De soms duizenden jaren oude baobabs in Afrika hebben een diepe culturele en ecologische betekenis. Maar de snelle groei van de wereldwijde vraag naar 'superfoods' van de boom zet de soort onder druk.
De wolvenpopulaties in Europa zijn in tien jaar tijd met bijna 60 procent gegroeid, blijkt uit nieuwe cijfers. De impact op de veeteelt blijft relatief klein.
De Verenigde Naties erkennen werkgelegenheid in de toeristische sector als een officiële indicator voor duurzame ontwikkeling.
Je ongelukkig voelen door materiële of financiële tekorten is een grotere voedingsbodem voor extremisme dan religieuze of politieke overtuigingen. Dit is de conclusie van internationaal onderzoek.
Kuststeden voelen de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel vaak als eerste en zoeken daarom naar oplossingen om zich hierop voor te bereiden. Duinen zijn een natuurlijke barrière die het werk verrassend goed doet.