Nieuwsagentschap

Keert na de wolf ook de lynx terug naar Belgie?

BIODIVERSITEIT
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDE VOEDING

Kant-en-klare vleesvervangers zijn gezonder dan vlees, zegt nieuw Belgisch onderzoek. Enkele bevatten wel minder eiwitten en voor sommige burgers en alternatieven voor worst is het uitkijken met vet.

WORLD OCEAN DAY

Bijna de helft van de consumenten is bezorgd over de impact van hun voedingsgewoonten op het milieu, blijkt uit een enquête in 23 landen. Veel mensen hebben hun eetgewoonten aangepast voor het milieu, al spelen ook gezondheidsoverwegingen een belangrijke rol.

PESTICIDEN

Bond Beter Leefmilieu, Nature & Progrès en PAN Europe dagen België samen voor de rechter omdat het nog steeds risicovolle pesticiden toelaat. Dat is illegaal, zeggen ze, want een Europese verordening stelt dat de stoffen enkel nog in een gesloten systeem gebruikt mogen worden, en dat blijkt lang niet altijd het geval.

WATERKWALITEIT

Deze zomer kan je met een gerust hart gaan zwemmen in Europese zeeën en meren. De overgrote meerderheid van de zwemwaterlocaties voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen, blijkt uit de laatste jaarlijkse beoordeling van het Europese zwemwater.

GEZONDE VOEDING

Kant-en-klare vleesvervangers zijn gezonder dan vlees, zegt nieuw Belgisch onderzoek. Enkele bevatten wel minder eiwitten en voor sommige burgers en alternatieven voor worst is het uitkijken met vet.

ZUIDELIJK AFRIKA

VN-agentschappen en regeringen slaan alarm over de droogte in Zuidelijk Afrika, die nu al 30 miljoen mensen bedreigt met honger. De impact van El Niño heeft de neerslag in de landen in het zuiden van Afrika aanzienlijk verminderd, en de temperaturen liggen er 5 graden boven het gemiddelde.

ECONOMIE

De hele wereldbevolking voorzien van een basisinkomen zou niet alleen de wereldeconomie sterk opkrikken, zeggen Canadese economen. “Als dat basisinkomen gefinancierd wordt met een milieu-taks, slaan we twee vliegen in één klap.”

POLITIEK

De Europese kiezer heeft de politieke kaarten grondig dooreen geschud bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De fameuze Green Deal - een pakket ingrijpende milieu- en klimaatregels - komt daarmee in het vizier van enkele winnende partijen. Milieuorganisaties waarschuwen nu al voor de impact van versoepelingen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo