Nieuwsagentschap

Japan en VS praten over Okinawa-basis

JAPAN/VS
Alle nieuws

Meer nieuws

HANDEL IN MINERALEN

De wereldwijde nood aan schone energie biedt kansen aan landen die rijk zijn aan mineralen die nodig zijn voor het maken van zonnepanelen en batterijen.

MENTAAL WELZIJN

Boze gedachten doe je verdwijnen door ze op te schrijven en het papiertje vervolgens weg te gooien. Het lijkt misschien te eenvoudig om waar te zijn, maar toch blijkt uit Japans onderzoek dat het een bijzonder effectieve methode is om woede te beheersen.

CHINA

De Chinese bevolking is vorig jaar voor het het tweede jaar op rij gekrompen door een dalend geboortecijfer en een stijgend sterftecijfer. De trend versnelt, en heeft grote gevolgen voor China en de hele wereld, schrijft Xiujian Peng, onderzoeker aan de Victoria Universiteit in Australië.

KLIMAAT

Het aantal mensen dat is blootgesteld aan tropische cyclonen, is verdubbeld tussen 2002 en 2019. Dat is voor het grootste deel te wijten aan de klimaatverandering, stelt onderzoek in Nature.

BIODIVERSITEIT

Werkt natuurbehoud? Grootschalig onderzoek in Science suggereert van wel. Een wereldwijde analyse van honderden bestaande onderzoeksresultaten toont aan dat natuurbehoud de soortenrijkdom bevordert of op z’n minst de achteruitgang ervan vertraagt.

HANDEL IN MINERALEN

De wereldwijde nood aan schone energie biedt kansen aan landen die rijk zijn aan mineralen die nodig zijn voor het maken van zonnepanelen en batterijen.

HOMORECHTEN

Het Iraakse parlement keurde zaterdag een wet goed waardoor relaties met mensen van hetzelfde geslacht en transgenderpersonen strafbaar worden met tot vijftien jaar cel. De beslissing kan op veel tegenwind rekenen van mensenrechtenorganisaties en beleidsmakers wereldwijd.

KLIMAATTOP

VN-klimaatbaas Simon Stiell hoopt dat de volgende klimaattoppen het met veel minder bezoekers kunnen stellen. De laatste top in Dubai was een recordeditie met bijna 84.000 deelnemers.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo