Nieuwsagentschap

Cuba gaat strijd tegen aids helemaal zelf financieren

AIDS
Alle nieuws

Meer nieuws

RUSLAND

De economische en handelsrelaties tussen Cuba en Rusland worden steeds beter. Rusland ziet Cuba als een springplank naar de Latijns-Amerikaanse markt.

CUBA

De Cubaanse regering start het nieuwe jaar met stevige steun van de EU. Europa is nu zelfs een belangrijker partner geworden voor Cuba dan Venezuela.

WONEN

In Cuba zijn er 900.000 woningen te kort. Nochtans neemt de overheid al tientallen jaren maatregelen om dit tekort weg te werken.

RELIGIE

Jarenlang was Cuba officieel atheïstisch. Vandaag schieten de kerken als paddenstoelen uit de grond. Meer dan zeshonderd zijn het er al.

ONDERWIJS

Tien jaar na de eerste editie verschijnt een volledig ge-update versie van de Gids voor Seksuele Voorlichting. Die is bestemd voor beleidsmakers wereldwijd en legt de nadruk op verstaanbare seksuele opvoeding die aanzet tot veilige seks en een beleving daarvan met respect voor mensenrechten en gelijkheid tussen man en vrouw.

GEZONDHEID

Twee wetenschappers van de Universiteit van Oregon (UO) denken een manier te hebben gevonden om muggen zo te veranderen dat ze niet meer steken.

MALAWI

Verschillende vrouwen uit het Centraal-Afrikaanse land Malawi testen een vaginale ring die hen moet beschermen tegen hiv. Het project wordt mede door Vlaamse steun gerealiseerd.

GEZONDHEID

Wie een seksueel overdraagbare aandoening heeft opgelopen, kan dat voortaan via de website partneralert.be anoniem laten weten aan zijn huidige of voormalige partners.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo