Warmere temperaturen bedreigen meer dan de helft van de gebieden waar bananen groeien. Wordt het meest favoriete fruit ter wereld binnenkort een zeldzaamheid?
Overheden in 43 van de rijkste landen ter wereld hebben niet kunnen voorkomen dat kinderen achterstand hebben opgelopen door de coronapandemie. Onze kinderen werden minder vaardig, hebben meer te kampen met overgewicht en ook hun geluksgevoel is er op achteruit gegaan.
De snel krimpende gletsjers van de Andes bedreigen de watervoorziening van 90 miljoen mensen op het Zuid-Amerikaanse continent, waarschuwen experten. Ook landbouw en veeteelt zijn er sterk van afhankelijk.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
Ingrijpende klimaatmaatregelen genieten wereldwijd veel meer steun onder de bevolking dan gedacht, en die steun blijkt robuust, stelt een studie in Nature. Respondenten in rijke landen zijn bereid financieel bij te dragen aan klimaatbescherming in arme landen.
De plannen om een spoorlijn aan te leggen die Zuid-Amerika van oost naar west doorsnijdt worden steeds concreter nu China mee geld op tafel legt. Dat blijkt uit een aankondiging van de Braziliaanse regering.
Er is veel te doen geweest over de luxejet die Donald Trump kreeg van Qatar tijdens zijn reis naar de Golfstaten. Maar de essentie van de reis is de innige relatie tussen de VS en de oliestaten die al decennia lang wordt uitgediept, schrijft Adam Hanieh, hoogleraar Politieke Economie aan de Universiteit van Exeter.
Op het eerste gezicht lijkt Zelensky te zijn gezwicht onder Amerikaanse druk om de beruchte grondstoffendeal te tekenen. Maar misschien is hij wel de echte winnaar, schrijven Eve Warburton, politicoloog aan de Australian National University en Olga Boichak, hoogleraar Digitale Culturen aan de Universiteit van Sydney.