Nieuwsagentschap

Golfresort moet Afrikaanse staatshoofden imponeren

TOP AFRIKAANSE UNIE (2/2)
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

In Equatoriaal-Guinea zijn negen mensen overleden nadat ze besmet zijn geraakt met het dodelijke marburgvirus, een verwant van het ebolavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie roept een spoedberaad bijeen om de aanpak van de uitbraak te bespreken.

COVID-19

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen start de grootste klinische covid-studie in Afrika en werkt daarvoor samen met Afrikaanse overheden en andere onderzoeksinstellingen. Bedoeling is vooral te vermijden dat lichte symptomen erger worden en patiënten in de overbelaste ziekenhuizen belanden.

MENSENRECHTEN

Mensenrechtenorganisaties willen dat Unesco een controversiële prijs voor Life Sciences niet meer uitreikt. De prijs van 300.000 dollar wordt gesponsord vanuit Equatoriaal Guinea, door een stichting die de naam draagt van president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, een autoritaire heerser die al sinds 1979 aan de macht is.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

SOEDAN

De aanhoudende chaos in Soedan maakt het land aanlokkelijk voor een terugkeer van Al Qaeda. De burgeroorlog in het land krijgt weinig aandacht, maar het Westen let maar beter op om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen, zegt expert Terrorismebestrijding Sara Harmouch.

TRANSITIE

In Brazilië komen openbare en gemeenschappelijke gronden steeds meer in handen van grote internationale bedrijven. Dat gebeurt door middel van grootschalige privatisering van grond voor hernieuwbare energie-projecten, maar dan met slecht toezicht en een gebrek aan transparantie, stelt onderzoek in Nature.

EU

EU-lidstaten sluizen elk jaar tussen de 34 en 48 miljard euro aan Europese subsidies naar activiteiten die de natuur schaden, stelt het Wereldnatuurfonds. Landbouw is veruit de grootste slokop, naast visserij en wegenbouw.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo