Nieuwsagentschap

89

GEZONDHEID

In Equatoriaal-Guinea zijn negen mensen overleden nadat ze besmet zijn geraakt met het dodelijke marburgvirus, een verwant van het ebolavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie roept een spoedberaad bijeen om de aanpak van de uitbraak te bespreken.

COVID-19

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen start de grootste klinische covid-studie in Afrika en werkt daarvoor samen met Afrikaanse overheden en andere onderzoeksinstellingen. Bedoeling is vooral te vermijden dat lichte symptomen erger worden en patiënten in de overbelaste ziekenhuizen belanden.

TOP AFRIKAANSE UNIE (2/2)

Tot vandaag zijn de Afrikaanse staatshoofden bijeen in Equatoriaal-Guinea op de top van de Afrikaanse Unie, om te praten over jeugdwerkloosheid. Ze doen dat in een super-de-luxe resort, inclusief kunststrand en golfterrein dat speciaal voor de gelegenheid is opgetrokken.

MENSENRECHTEN

Mensenrechtenorganisaties willen dat Unesco een controversiële prijs voor Life Sciences niet meer uitreikt. De prijs van 300.000 dollar wordt gesponsord vanuit Equatoriaal Guinea, door een stichting die de naam draagt van president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, een autoritaire heerser die al sinds 1979 aan de macht is.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo