Nieuwsagentschap

Terugkeer ver weg voor vluchtelingen uit Zuid-Waziristan

PAKISTAN
Alle nieuws

Meer nieuws

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

WATER

Er is dringend behoefte aan betere samenwerking om de gevolgen van de klimaatcrisis op drie belangrijke rivieren in Zuid-Azië te temperen, zeggen experten. De Brahmaputra, de Indus en de Ganges bieden voedsel en water aan bijna een miljard mensen, in sommige van de meest kwetsbare gemeenschappen in Azië.

FIJNSTOF

Wereldwijd halen amper zeven landen de internationale normen voor vervuiling met fijnstof. Op veel plaatsen neemt de vervuiling zelfs nog toe, naarmate de economie aantrekt.

GENDER

De opening van een opvangcentrum voor verkrachte vrouwen is een hoopvol signaal in Pakistan. Vrouwenrechtenactivisten zijn tevreden, maar ook burgers reageren opgelucht: “de straffeloosheid heeft een grens bereikt”.

CONFLICT

Armenië heeft er vrijdag mee ingestemd om vier dorpen “terug te geven” aan aartsvijand Azerbeidzjan, dat meldt de Armeense staatsmedia. Een woordvoerder van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken omschreef de gebeurtenis als “historisch”.

 

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

EU

Milieuorganisaties vrezen dat de aandacht voor de klimaatcrisis in Europa helemaal is weggeëbd. Een gelekte nota van de Europese Raad toont vooral de militaire ambities aan. “Maar je kunt een bosbrand of overstroming niet neerschieten en bombarderen.”

SOEDAN

Een jaar nadat in Soedan een bloedige burgeroorlog uitbrak, ontvluchten nog steeds elke dag duizenden Soedanezen hun land, laat het VN-vluchtelingenagentschap weten. De gevechten tussen het regeringsleger en de milities van de Rapid Support Forces gaan intussen onverminderd door.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo