Nieuwsagentschap

Taliban maken strijd tegen polio in Pakistan bijna onmogelijk

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

WATER

Er is dringend behoefte aan betere samenwerking om de gevolgen van de klimaatcrisis op drie belangrijke rivieren in Zuid-Azië te temperen, zeggen experten. De Brahmaputra, de Indus en de Ganges bieden voedsel en water aan bijna een miljard mensen, in sommige van de meest kwetsbare gemeenschappen in Azië.

FIJNSTOF

Wereldwijd halen amper zeven landen de internationale normen voor vervuiling met fijnstof. Op veel plaatsen neemt de vervuiling zelfs nog toe, naarmate de economie aantrekt.

GENDER

De opening van een opvangcentrum voor verkrachte vrouwen is een hoopvol signaal in Pakistan. Vrouwenrechtenactivisten zijn tevreden, maar ook burgers reageren opgelucht: “de straffeloosheid heeft een grens bereikt”.

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

GEZONDHEIDSZORG

Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft voor het eerst de gedetailleerde kosten van een individuele klinische studie gepubliceerd. De organisatie wil zo aantonen dat de kost voor de ontwikkeling van geneesmiddelen veel lager kan liggen dan wat de farma-industrie beweert.

GEZONDHEID

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) slaat alarm: het aantal gevallen van mazelen is het afgelopen jaar bijna verdubbeld tot bijna 322.000 gevallen wereldwijd, ten opzichte van 171.000 in 2022.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo