Nieuwsagentschap

Hongkong neemt recordhoeveelheid ivoor in beslag

HONGKONG
Alle nieuws

Meer nieuws

MARKETING

Niet alleen zeggen dat je bedrijf duurzaam werkt maar het ook tonen: alleen zo maak je het gedrag van je klanten groener. Onderzoek in hotels toont dat aan. 

STROPERIJ

Hongkong heeft aangekondigd dat het de in- en uitvoer van ivoor wil verbieden en ook strenger gaat optreden tegen de illegale handel. Milieuorganisaties spreken van een mijlpaal in de strijd voor het behoud van de olifant.

MILIEU

Hongkong verbiedt de meest vervuilende voertuigen de toegang tot de stad om eindelijk het pleit te winnen tegen de chronische luchtvervuiling.

WERK

Freelancen zit wereldwijd in de lift, schrijft Anthony Hussenot van de Universiteit Paris Dauphine. Het werk van een freelancer wordt vaak voorgesteld als een op vrijheid gebaseerde, glamoureuze bezigheid. De realiteit is vaak complexer.

ECONOMIE

De directe buitenlandse investeringen in Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied zijn in 2016 met 7,9 procent afgenomen, als gevolg van lage grondstoffenprijzen, trage economische groei en de wereldwijde trend om te investeren in rijkere landen.

KLIMAAT

Aandeelhouders van de Australische Commonwealth Bank hebben de bank aangeklaagd omdat in het jaarverslag over 2016 niets vermeld is over de financiële risico’s die de klimaatverandering met zich meebrengt.

LANDBOUW

Cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana krijgen steun van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) om de volatiliteit van de cacaoprijzen te verminderen. In de afgelopen zes maanden daalde de cacaoprijs met 40 procent.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo