Nieuwsagentschap

Grootste olifantenverhuizing in Malawi is een succes

MALAWI
Alle nieuws

Meer nieuws

MALAWI

Voor het eerst in decennia lopen er weer jachtluipaarden in Malawi. Vier dieren zijn overgebracht vanuit Zuid-Afrika om er een nieuwe populatie te starten.

MALARIA

Zuidelijk Afrika zet zich schrap voor een opstoot van malaria. Dat is een gevolg van overvloedige neerslag.

MALAWI

Malawi en buurland Tanzania gaan opnieuw rond de tafel zitten om een langlopend grensconflict over het Malawimeer uit te praten.

MALAWI

De Malawische overheid maakt zich zorgen over de import van valse rijst in het land. Die is gemaakt van plastic.

MILIEU

Drones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.

 

MILIEU

Vandaag treedt het Verdrag van Minamata in werking, wat betekent dat landen hun burgers moeten beschermen tegen de schadelijke effecten van kwik. Miljoenen mensen kunnen daarvan profiteren, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

MILIEU

Meerdere Nederlandse gemeenten gebruiken het controversiële bestrijdingsmiddel glyfosaat in hun gevecht tegen de gevreesde Japanse duizendknoop. De Europese Commissie is nog in conclaaf over een mogelijke licentieverlenging voor het gif. Veel gemeenten wachten de uitkomst echter niet af en spuiten gewoon verder.

MILIEU

Op Groenland zijn dit jaar ongewoon veel ‘bodembranden’ geconstateerd. Experts onderzoeken of de klimaatverandering hierbij een rol speelt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo