Nieuwsagentschap

Goud doet Keniaanse conflicten wegsmelten

KENIA
Alle nieuws

Meer nieuws

VN

Nairobi in Kenia - en niet Brussel, Bonn, of Genève - werd door de VN naar voren geschoven als de beste plek om het Santiago Netwerk te installeren, de organisatie die advies zal uitbrengen over verlies en schade als gevolg van klimaatverandering. Toch gaat Genève, de derde duurste stad ter wereld, met de eer lopen.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Wereldwijd leven nu meer dan 230 miljoen vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van genitale verminking. Dat is een toename van 15 procent vergeleken met schattingen uit 2016, maar toch verliest de praktijk terrein, zegt Unicef.

GEO-ENGINEERING

Internationale gesprekken in het Keniaanse Nairobi hebben geen akkoord bereikt over regels rond “solar-engineering” - technologieën die het zonlicht dimmen om de klimaatverandering te temperen. Afrikaanse landen hadden voor een verbod gepleit, maar dat komt er voorlopig niet.

PANDEMIE

Een groep Afrikaanse wetenschappers is het niet eens met de manier waarop de wereld zich klaarmaakt voor de volgende pandemie: ze hekelen dat er weinig begrip is voor Afrikaanse noden en wensen en er wereldwijde maatregelen worden voorgesteld die vooral Westerse landen vooruit helpen.

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

WATERKWALITEIT

Goed nieuws nu het badpakkenseizoen volop is aangebroken: volgens een nieuw rapport van het Europese Milieuagentschap is de waterkwaliteit in bijna alle badplaatsen binnen de EU “uitstekend”, maar er zijn kanttekeningen te maken bij de beoordeling.

OBESITAS

De levenspartners van zestien Europese leiders en staatshoofden hebben een samenwerking op poten gezet om obesitas bij kinderen tegen te gaan. Vandaag heeft een op de drie kinderen in Europa te kampen met overgewicht of obesitas.

GEZONDHEID

Als we onze dagelijkse lichaamsbeweging zelfs maar een beetje verhogen, kan dat tot miljoenen minder zieken leiden in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spoort ons aan om meer te genieten van sporten en bewegen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo