Nieuwsagentschap

Cochabamba, zes jaar na de "wateroorlog"

BOLIVIA
Alle nieuws

Meer nieuws

LANDBOUW

Quinoa heeft de weg naar ons bord al gevonden, maar Boliviaanse bergkaas geraakt zover niet. Producten uit arme berggebieden vinden zelden hun weg naar de westerse consument. Latijns-Amerika wil dat nu veranderen via een kwaliteitslabel.

KLIMAATVERANDERING

Het regent eindelijk in Bolivia, maar de zware landbouwcrisis houdt aan. De zware droogte en hitte hebben hard toegeslagen.

MILIEU

Grote milieuorganisaties en onderzoekscentra gaan samenwerken om de jaguar te redden. Ze hebben een plan voor het Amazonegebied, de belangrijkste habitat voor de jaguar.

ONTWIKKELING

Het veilig stellen van inheemse landrechten helpt niet enkel het milieu vooruit, het geeft ook een boost aan de economische ontwikkeling. Dat zegt een nieuw rapport van het World Resources Institute.

MENSENRECHTEN

Van afspraken die een jaar geleden in New York zijn gemaakt over de hulp aan vluchtelingen is weinig terecht gekomen. Landen beloofden daar een beter gecoördineerd, alomvattend en humaan antwoord op de vluchtelingencrisis.

MALAWI

Malawi is een partnerland van Vlaanderen, en dat al tien jaar. De Vlaams-Malawische samenwerking focust op het versterken van boeren via landbouwvoorlichting. “Boerenradio ondersteunen, klinkt misschien eenvoudig, maar zoiets maakt echt het verschil”, zegt de afgevaardigde van Vlaanderen in Lilongwe, Nikolas Bosscher.

CHINA

De Chinese president Xi Jinping is vastberaden om zijn land tegen 2020 volledig uit de armoede te halen. Dat blijkt uit een gisteren vrijgegeven transcriptie van een speech die hij eerder heeft gehouden op een armoedecongres.

BANGLADESH

Unicef biedt extra noodhulp aan de gebieden in Bangladesh die getroffen zijn door overstromingen. Het VN-kinderfonds heeft ook speciale aandacht voor de grote instroom van Rohingya-kinderen en hun families in het district Cox’s Bazar.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo