Nieuwsagentschap

Brazilië houdt de deur dicht voor Syrische vluchtelingen

VLUCHTELINGEN
Alle nieuws

Meer nieuws

ONTBOSSING

Leren schoenen hebben een schaduwzijde. Zo’n honderd kledingmerken, waaronder het luxemodehuis LVMH, zijn via hun toeleveringsketen betrokken bij de ontbossing van het Amazonewoud. Vorig jaar draaide de leerindustrie in Brazilië een omzet van 1,1 miljard dollar.

KLIMAATCRISIS

Extreme weerfenomenen vergroten de al bestaande ongelijkheid in Latijns-Amerika. Zeker in de steden, waar een op de vijf Latijns-Amerikanen woont.

OPWARMING VAN DE AARDE

De grootste studie tot nu toe gedaan naar de impact van temperatuurveranderingen op nieraandoeningen laat zien dat ruim 7 procent van de ziekenhuisopnames bij nierziekte gerelateerd is aan temperatuurstijgingen.

KLIMAATTOP GLASGOW

Op de Klimaattop in Glasgow worden meer dan dertigduizend deelnemers verwacht. Alle ogen zijn gericht op de onderhandelaars, maar wie zijn de sleutelfiguren op de top? Een overzicht van de belangrijkste spelers.

KLIMAATCRISIS

Extreme weerfenomenen vergroten de al bestaande ongelijkheid in Latijns-Amerika. Zeker in de steden, waar een op de vijf Latijns-Amerikanen woont.

CUBAANSE REVOLUTIE

Amerikaanse sancties, covid-19, ongelijkheid en politieke onenigheid: Cuba staat, vijf jaar na de dood van de revolutionaire leider Fidel Castro, voor grote uitdagingen. Welke kant gaat het land de komende jaren op? 

VREDESAKKOORD COLOMBIA

Precies vijf jaar na ondertekening van het historische vredesakkoord van Colombia zijn nog steeds bijna vijf miljoen mensen ontheemd. Er is meer internationale steun nodig om de humanitaire crisis te verlichten, stelt het Norwegian Refugee Council (NRC).

TALIBAN

Journaliste en feministe Zahra Joya moest Afghanistan ontvluchten toen de taliban aan de macht kwamen. Nu leidt ze haar persbureau vanuit een hotelkamer in Londen. “Ons werk is nu belangrijker dan ooit.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo