Ruim driekwart van het aardoppervlak is tussen 1990 en 2020 structureel droger geworden. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het VN-Verdrag tegen Woestijnvorming (UNCCD).
Als we de hoeveelheid suiker in ons dieet terugschroeven, kunnen we met het ontstane ‘overschot’ eiwitten aanmaken als vleesvervanger. Een win-win voor onze gezondheid en het milieu dus, schrijven hoogleraar Paul Behrens (Universiteit van Oxford) en onderzoeker Alon Shepon (Universiteit van Tel Aviv).
Braziliaanse onderzoekers hebben een nieuwe tool ontwikkeld om te achterhalen waar illegaal gekapt hout precies vandaan komt. Met chemische analyse kunnen ze bepalen in welke bodem de boom zijn wortels had
In Italië werden recent enkele sterfgevallen toegeschreven aan een beet van de mediterrane vioolspin. Moeten we ons op reis naar de Middellandse Zee zorgen maken? Helemaal niet, schrijft Rick Visser, hoogleraar Biologie aan de Universiteit van Málaga.
Na 54 jaar bewind met harde hand van de Assads, staat Syrië nu op een tweesprong. Mehmet Ozalp, hoogleraar Islamitische Studies aan de Charles Sturt University in Australië ziet vier prioriteiten om een nieuwe oorlog te voorkomen.
“Alexandrië leeft in de schaduw van haar verleden”, schrijft Eduard Cousin die als journalist tien jaar lang in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft gewoond. Om het lawaai van die stad te ontvluchten, trok hij geregeld naar Alexandrië, een stad met een kosmopolitisch verleden en een plek van verbinding voor handelaren en reizigers uit alle windrichtingen.
TikTik kondigt een aantal updates aan om zijn community veiliger te houden. Een belangrijk doel is om het zelfbeeld van jongeren beter te beschermen door in te grijpen op de schoonheidsfilters.
Van in totaal 26 activiteiten die vaak aan de kust plaatsvinden zijn visserij, toerisme en recreatie de grootste bedreiging voor het ecosysteem. Een groep wetenschappers duidt de pijnpunten aan maar ziet ook kansen.