Nieuwsagentschap

Salvadoranen willen af van dure dollar

EL SALVADOR
Alle nieuws

Meer nieuws

WERELDWATERDAG

Slechts 36 procent van alle dringende oproepen voor waterhulp vindt voldoende financiering. En dat terwijl de behoefte aan hulp voor bijvoorbeeld waterzuivering steeds groter wordt, en ziekten als cholera oprukken.

VOLKSGEZONDHEID

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden: ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.

 

LUCHTVERVUILING

G20-landen vergeten de luchtkwaliteit in hun klimaatstrategieën, stelt gezondheids- en milieuspecialisten. Vooral de grote economieën hinken achterop, terwijl sommige ontwikkelingslanden belangrijke stappen zetten om de luchtvervuiling aan te pakken.

LATIJNS-AMERIKA

Weerfenomeen El Niño roert zich en zal de regenval in bepaalde delen van de wereld nog extremer gaan beïnvloeden, zegt Mario Lubetkin, de vertegenwoordiger van de VN-Voedsel- en landbouworganisatie (FAO) in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. “Mensen die van de landbouw leven, zijn best voorbereid op wat er nog zal komen.”

SCHONE ENERGIE

Vorig jaar is er 70 procent meer geïnvesteerd in de productie zonnepanelen, windturbines, batterijen en hittepompen dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het Internationaal Energieagentschap. Vooral zonne-energie ligt flink voor op schema.

PLASTICVERVUILING

De hoop op een nieuw wereldwijd verdrag dat de sterk groeiende productie van plastic aan banden legt, is vervlogen. Onderhandelaars gingen het onderwerp uit de weg tijdens een belangrijke VN-top in Ottawa vorige week.

VLAANDEREN-MAROKKO

Vlaanderen en Marokko gaan samenwerken rond de uitbouw van groene jobs in schone energie, duurzaam afval- en waterbeheer. Daartoe werd een gezamenlijk vijfjarenplan ondertekend. Vlaanderen maakt een budget vrij van 25 miljoen euro.

GROOT-BRITTANNIE

Brits premier Rishi Sunak wil olie- en gasexploratie toelaten op locaties die eigenlijk al waren toegewezen aan offshore windenergieprojecten. “Een politiek spel met het klimaat”, zeggen critici in het Britse dagblad The Guardian.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo