Nieuwsagentschap

239

FIJI

Het noorden van Fiji krijgt snel en stabiel internet. Dat moet niet alleen meer banen opleveren, maar de eilanden ook verbonden houden in geval van cyclonen.

ONTWIKKELING

De tropische storm Pam, die half maart het eiland Vanuatu in de Zuidelijke Pacifische Oceaan trof, heeft het al niet eenvoudige leven van bewoners van de sloppenwijken bij de hoofdstad Port Vila nog verslechterd.

MILIEU

Leiders van de eilanden in de Pacifische Oceaan doen na de verwoestende cycloon Pam opnieuw een oproep om werk te maken van de wereldwijde klimaatfinanciering. Pam trof deze maand vier eilandstaten, waaronder Vanuatu.

ECONOMIE

Om corruptie bij lucratieve landdeals tegen te gaan, moeten bewoners van Vanuatu nu eerst toestemming van hun familieleden hebben voordat ze een deal aangaan. Zo hoopt de eilandengroep in de Pacific de 'uitverkoop' van land aan buitenlandse investeerders tegen te gaan.

MILIEU/VS

De Amerikaanse president Barack Obama lanceert nieuwe initiatieven om de internationale handel in diersoorten aan te pakken. De handel is zo snel gegroeid de voorbije jaren dat de president het een "internationale crisis" noemt.

STILLE ZUIDZEE

Op Fiji, Kiribati, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden en Vanuatu worden kinderen in een "alarmerende graad" seksueel misbruikt en uitgebuit, zegt een VN-rapport. Het rapport meldt ook misbruik door toeristen en buitenlandse werkkrachten. Een vooraanstaande rechter van het Hooggerechtshof op Fiji wijt het misbruik deels aan gaten in de wetgeving.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo