Nieuwsagentschap

77

BOSSEN

Suriname en andere bosrijke landen willen dat de internationale gemeenschap zich meer bewust wordt van de belangrijke rol die bomen spelen in de strijd tegen klimaatverandering. De wereld mag daar best wat voor betalen, vinden ze.

GABON

De poging tot een staatsgreep in Gabon vorige week kwam voor velen als een verrassing. Het Afrikaanse land is economisch sterk en relatief stabiel. Toch waren er enkele signalen, zeggen Clayton Besaw en Jonathan Powell van de University of Central Florida.

DIERENHANDEL

Aziatische arbeiders die in Afrika werken, smokkelen schubdieren Afrika uit. Dat hebben Britse onderzoekers ontdekt. Schubdieren zijn de meest gesmokkelde diersoort ter wereld.

AFRIKA

Een nieuw platform moet de samenwerking tussen organisaties die strijden tegen de criminele handel in wilde dieren en planten versterken. Het werd deze week gelanceerd in vier Centraal-Afrikaanse landen en is gevormd naar Europees voorbeeld.

KLIMAAT

De kans op extreem hete zomers in Europa is dramatisch toegenomen sinds het begin van de eeuw, blijkt uit een studie van het Britse Met Office. Al tegen 2030 kunnen ze om de twee jaar voorkomen.

VLUCHTELINGEN

De sit-in die Syrische vluchtelingen op het Syntagmaplein in centrum Athene houden, wijst op de enorme impasse waarin zowel het Griekse als het Europese immigratiebeleid zich bevinden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo