Nieuwsagentschap

Westelijke Sahara wil VN-actie tegen "agressie Marokko"

VN
Alle nieuws

Meer nieuws

VLUCHTELINGEN

De VN-Vluchtelingenorganisatie heeft gisteren een recordbedrag binnengehaald tijdens haar jaarlijkse donorconferentie. Lidstaten hebben bijna een miljard dollar beloofd, een derde meer dan vorig jaar.

SYRIË

Terwijl de verwoestende burgeroorlog in Syrië zijn zevende jaar is ingegaan, houdt het regime van president Bashar al-Assad stand. Dit ondanks pogingen van de Verenigde Staten en de VN-Veiligheidsraad om Assad in te tomen of sancties op te leggen.

WESTELIJKE SAHARA

Het Pan-Afrikaanse Parlement (PAP), het wetgevende orgaan van de Afrikaanse Unie, roept de Afrikaanse landen op sancties te nemen tegen Marokko. Volgens het PAP respecteert Marokko het zelfbeschikkingrecht van de Westelijke Sahara niet.

WESTELIJKE SAHARA

Mensenrechtenactivisten bereiden een "onafhankelijkheidsvloot" naar de Westelijke Sahara voor. Het gebied, dat vroeger een Spaanse kolonie was, wordt al 35 jaar door Marokko bezet.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

SOEDAN

Een nieuw rapport van Artsen Zonder Grenzen beschrijft de “catastrofale tol” van de oorlog in Soedan. Hele gemeenschappen lijden onder willekeurig geweld, moorden, martelingen en seksueel geweld, en ook de gezondheidszorg in het land kampt met voortdurende aanvallen.

 

OEKRAÏNE

De Russische invasie van Oekraïne en de vlucht van miljoenen inwoners zullen op lange termijn een aanzienlijke impact hebben op de bevolkingsstructuur van het land. Oostenrijks onderzoek voorspelt een bevolkingskrimp van 21 tot 31 procent tegen 2052.

LITOUWEN

Handicap Internationale slaat alarm over het Litouwse voornemen om zich terug te trekken uit het Internationaal Verdrag inzake Clustermunitie. Een gevaarlijk precedent dat andere landen op ideeën kan brengen, vreest Handicap International.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo