Nieuwsagentschap

66

VLUCHTELINGEN

De VN-Vluchtelingenorganisatie heeft gisteren een recordbedrag binnengehaald tijdens haar jaarlijkse donorconferentie. Lidstaten hebben bijna een miljard dollar beloofd, een derde meer dan vorig jaar.

SYRIË

Terwijl de verwoestende burgeroorlog in Syrië zijn zevende jaar is ingegaan, houdt het regime van president Bashar al-Assad stand. Dit ondanks pogingen van de Verenigde Staten en de VN-Veiligheidsraad om Assad in te tomen of sancties op te leggen.

WESTELIJKE SAHARA

Het Pan-Afrikaanse Parlement (PAP), het wetgevende orgaan van de Afrikaanse Unie, roept de Afrikaanse landen op sancties te nemen tegen Marokko. Volgens het PAP respecteert Marokko het zelfbeschikkingrecht van de Westelijke Sahara niet.

VN

Leiders van de onafhankelijkheidsbeweging in de Westelijke Sahara willen dat de Verenigde Naties (VN) actie ondernemen tegen de "militaire agressie" van Marokko.

WESTELIJKE SAHARA

Mensenrechtenactivisten bereiden een "onafhankelijkheidsvloot" naar de Westelijke Sahara voor. Het gebied, dat vroeger een Spaanse kolonie was, wordt al 35 jaar door Marokko bezet.

WESTELIJKE SAHARA/SPANJE

Mensenrechtenactiviste Aminatou Haidar is na 32 dagen hongerstaking terug thuis bij haar kinderen in El Aaiún, in de Westelijke Sahara. Marokko had haar al die tijd de toegang tot het land ontzegd. Ze verbleef op de luchthaven van het Spaanse eiland Lanzarote. Gisteravond laat stuurde de Spaanse regering een vliegtuig dat haar naar El Aaiún bracht.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo