Nieuwsagentschap

Water en elektriciteit na 4 jaar niet langer gratis

IVOORKUST
Alle nieuws

Meer nieuws

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

WETENSCHAP

Grote multinationals financieren academisch onderzoek in Afrikaanse universiteiten en binden academici aan zich met lucratieve postjes, schrijft een groep Zuid-Afrikaanse professoren. Als die bedrijven ongezonde producten verkopen en de wetenschappers onderzoek doen naar volksgezondheid, vormt dat een “ernstig belangenconflict”.

AFRIKA

De militaire heersers in Mali, Burkina Faso en Niger hebben formeel aangekondigd dat de drie landen zich terugtrekken uit Ecowas, de belangrijkste politieke unie in West-Afrika. Politicoloog Olayinka Ajala schetst de gevolgen.

LUCHTVERVUILING

G20-landen vergeten de luchtkwaliteit in hun klimaatstrategieën, stelt gezondheids- en milieuspecialisten. Vooral de grote economieën hinken achterop, terwijl sommige ontwikkelingslanden belangrijke stappen zetten om de luchtvervuiling aan te pakken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo