Nieuwsagentschap

Plukwet maakt Serviërs duidelijk dat misdaad niet loont

SERVIË
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

Natuurcriminaliteit eist een hoge tol van Europese bedreigde soorten en vormt een groeiende bedreiging, stelt een studie in elf Europese landen. Toch blijven de meeste misdrijven onbestraft: “Dieren kunnen geen aangifte doen.”

BIODIVERSITEIT

Europa heeft sinds deze week een eigen Amazonewoud. Het gebied strekt zich uit over vijf landen en vormt zo het eerste biosfeerreservaat ter wereld. “Een historische stap in de opbouw van een nieuw tijdperk voor mens en natuur in Europa”, zegt het Wereldnatuurfonds (WWF).

CORONACRISIS

De Wereldgezondheidsorganisatie lanceert vandaag de Health System Response Monitor, een nieuwe tool over de Covid-19-responsmaatregelen in de verschillende Europese landen.

ZWAVELDIOXIDE

India heeft Rusland en China ingehaald als grootste uitstoter van zwaveldioxide. Het land is goed voor 15 procent van de wereldwijde uitstoot, zegt Greenpeace India. Zwaveldioxide (SO2) dat vrijkomt bij verbranding van fossiele brandstoffen, is schadelijk voor de gezondheid.

KLIMAATTOP

VN-klimaatbaas Simon Stiell hoopt dat de volgende klimaattoppen het met veel minder bezoekers kunnen stellen. De laatste top in Dubai was een recordeditie met bijna 84.000 deelnemers.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

PLASTICVERVUILING

Kenia stelt een verbod in op vuilniszakken voor organisch huishoudelijk afval, zeven jaar na een volledig verbod op plastics voor eenmalig gebruik in het dagelijks leven. Milieuorganisaties verwelkomen de zet, maar er zijn ook kanttekeningen te maken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo