Nieuwsagentschap

Arabische lente veroorzaakt rimpel in Angola

ANGOLA
Alle nieuws

Meer nieuws

INTERNET

Een nieuwe onderzeese kabel naar Latijns-Amerika en de VS moet Afrika meer en beter internet geven. De kabel vertrekt in Angola.

ECONOMIE

Het enorme corruptieschandaal in Brazilië heeft ook gevolgen voor Afrika. De Braziliaanse ontwikkelingsbank schort de financiering van buitenlandse projecten op. Onder meer Mozambique is daarvan het slachtoffer. 

GEZONDHEID

Omdat het dodelijke gele-koortsvirus zich snel verspreidt over de Democratische Republiek Congo en er een wereldwijd tekort is aan vaccins, raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan om kleinere dosissen te gebruiken.

GEZONDHEID

Hulporganisaties beginnen deze week in Angola en de Democratische Republiek Congo met een van de grootste noodvaccinatiecampagnes ooit in Afrika. De campagne moet de verspreiding van gele koorts tegengaan. Aan de ziekte overleden al vierhonderd mensen.

MIGRATIE

Amnesty International, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en CIRÉ tonen zich in een open brief ‘uitermate bezorgd’ over de beslissing van België om de Soedanese autoriteiten te betrekken bij de identificatie van mensen zonder papieren. De samenwerking met Soedan kan mensen in gevaar brengen.

MENSENRECHTEN

Meer dan 40 miljoen mensen in de wereld waren in 2016 slachtoffer van moderne slavernij, in de vorm van gedwongen arbeid of een gedwongen huwelijk. Dat blijkt uit een gisteren (dinsdag) verschenen studie van de Verenigde Naties (VN).

MENSENRECHTEN

Tienduizenden Rohingya zijn verdreven uit hun thuisland Myanmar en proberen te overleven in de grensstreek van Bangladesh. Voedselschaarste en een gebrek aan schoon water zijn er hun deel. Het verhaal van het “minst gewenste volk op aarde”.

BANGLADESH

Twee weken na de aankondiging dat Unicef extra noodhulp vrijmaakt voor Rohingya met jonge kinderen, zijn de trucks met schoon water en hygiënische producten onderweg naar het district Cox’s Bazar in Bangladesh. Dat meldt het VN-kinderfonds in een persbericht.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo