Nieuwsagentschap

221

CYCLOON

In het zuidoosten van Indonesië en Oost-Timor zijn dringende maatregelen nodig om nieuwe Covid-19-uitbraken te voorkomen en tegelijkertijd hulp te bieden aan duizenden mensen die zijn getroffen door overstromingen en modderstromen als gevolg van de tropische cycloon Seroja.

CORONACRISIS

De reactie van Zuidoost-Azië op de coronapandemie was over het algemeen genomen zeer efficiënt. Sommige domeinen, zoals de privacy en de omgang met migranten of tijdelijke arbeidskrachten, moeten wel in het oog gehouden worden, zeggen de Verenigde Naties.

CORONACRISIS

Een online leerprogramma voor vluchtelingenkinderen wordt versneld doorgevoerd en uitgebreid naar kwetsbare kinderen in landen die in lockdown zijn. 6,5 miljoen kinderen uit Oost-Timor, Oekraïne en Kosovo gaan er als eerste mee aan de slag.

LANDBOUW

Voor 25 miljoen koffieboeren smaakt de koffie zeer bitter. Koffie is nog nooit zo populair geweest, maar zij kunnen niet van hun oogst leven, erkent de Internationale Koffie-organisatie (ICO). 

GEZONDHEID

De wereldwijde strijd tegen malaria moet zich richten op kinderen en zwangere vrouwen, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie in een nieuw rapport. Deze groepen lopen namelijk het meeste risico.

HANDEL

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar is de handel tussen China en de landen die Portugees als officiële taal hebben met 21,5 procent gegroeid. De grootste toename was weggelegd voor de relatie China-Mozambique, goed voor een groei van 45 procent.

Millenniumtop

In het slotdocument van de Millenniumtop, die gisteren werd afgesloten in New York, zijn de problemen van fragiele staten grotendeels genegeerd. Toch zullen de landen de doelstellingen naar eigen zeggen niet halen als er niet eerst aandacht is voor hun kwetsbaarheid en de conflicten in die landen.

POLITIEK

De impasse over gaswinning in de Timorzee tussen Australië en Oost-Timor kan alleen maar doorbroken worden met een open dialoog, zeggen vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in Oost-Timor.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo