Vliegen in Nepal houdt een ernstig risico in, zo is afgelopen weekend nog maar eens gebleken. Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben er al 42 vliegtuigcrashes met dodelijke gevolgen plaatsgevonden. Luchtvaartingenieur Christal Zhang ontleedt de slechte reputatie van Nepal op vlak van luchtveiligheid.
Na de enorme overstromingen in Azië blijft het water op veel plaatsen staan, waarschuwt het Internationale Rode Kruis. Daarmee neemt niet alleen de de schade toe, maar ook het risico op dodelijke ziekten als malaria, dengue en cholera.
Nepalese boeren werden getipt door hun Indiase buren: kardemom doet het erg goed in de oostelijke grensregio, een gebied waar waterschaarste heerst. Ook de Verenigde Naties investeren in het gewas.
Een rapport over de manier waarop de wereld heeft gereageerd op de coronapandemie concludeert dat mensen in arme landen op grote schaal in de steek werden gelaten. Zo wordt de lage vaccinatiegraad in het Zuiden vaak voorgesteld als vaccintwijfel: “niet correct” zeggen de onderzoekers.
Sinds 2018 is er een dalende trend te merken in de stroperij van Afrikaanse neushoorns om hun hoorns. Ook de illegale handel in neushoornproducten is sterk afgenomen, meldt de Internationale Unie voor Natuurbescherming.
Het basiskamp voor de beklimming van de Mount Everest moet noodgedwongen verhuizen. De gletsjer onder het kamp smelt zo snel dat de veiligheid er in gevaar komt.
Nieuw onderzoek bewijst dat verschillende traditionele medicijnen die veel worden gebruikt in Zuid-Azië, helpen om de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type 2-diabetes op peil te houden.
De populatie van de Indische neushoorn, een zeldzame neushoornsoort die honderd jaar geleden bijna volledig uitgestorven was, leeft helemaal op. Na een nieuwe telling blijkt dat er in India en Nepal weer meer dan vierduizend exemplaren rondlopen.
Door arbeidstekorten en de dalende kost van technologie worden geavanceerde drones om oogsten en inkomens van landbouwers op te krikken steeds populairder in Azië. Maar experts waarschuwen ook voor verlies van banen en groeiende ongelijkheid.
Vandaag, op de start van het Chinese jaar van de tijger, staat het Wereldnatuurfonds (WWF) stil bij de grootste kat ter wereld. Het gaat beter met de bedreigde diersoort, maar er blijven grote zorgen.