Nieuwsagentschap

64

MOBILITEIT

In 2021 telde de EU 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg, een stijging met maar liefst 76 procent ten opzichte van 2020.

TECHNOLOGIE

Het gebruik van kunstmatige intelligentie in het rechtssysteem is wereldwijd in opmars. Maleisië rondt net een landelijke test af waarbij een digitaal systeem de strafmaat aanbeveelt. Maar critici zeggen dat kunstmatige intelligentie geen partij is voor het beoordelingsvermogen van menselijke rechters.

GEOPOLITIEK

Tot 8500 Amerikaanse militairen zouden binnenkort in Oost-Europa gestationeerd kunnen worden. Daarmee wordt de Amerikaanse militaire aanwezigheid op het continent versterkt, voor het eerst sinds de Koude Oorlog. 

CORONACRISIS

Estland, Georgië, Barbados en Bermuda lanceren visumregelingen voor telewerkers. Tijdelijk leven en werken vanuit een afgelegen, paradijselijke en corona-veilige plek, zegt het jou iets?

CORONACRISIS

De Wereldgezondheidsorganisatie lanceert vandaag de Health System Response Monitor, een nieuwe tool over de Covid-19-responsmaatregelen in de verschillende Europese landen.

CORRUPTIE

De strijd tegen corruptie stagneert in veel landen, blijkt uit de Corruption Perceptions Index 2018 van Transparancy International. Sinds 2012 wisten slechts twintig landen hun score aanzienlijk te verbeteren, waaronder Estland en Ivoorkust.

DEMOCRATISERING

Studenten uit voormalige Sovjetlanden versnellen de democratisering in hun thuisland als ze in het buitenland hebben gestudeerd. Dat buitenland is met name Europa en de VS en gaat veel minder op voor Rusland, zegt professor vergelijkende onderwijsstudies Maia Chankseliani van Oxford University.

WATER

Slechts 40 procent van de Europese wateren is gezond en met name België, Nederland en Duitsland presteren slecht, blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van het European Environmental Agency (EEA).

MOBILITEIT

Mega-E is een nieuw netwerk van laadpalen dat zich richt op het verbinden van grootstedelijke gebieden in twintig Europese landen

ARBEID

De Europese middenklasse is tussen 2004 en 2011 met 2,3 procent gekrompen. Sindsdien neemt ze nog verder af, zegt een nieuwe studie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo