Nieuwsagentschap

63

ECUADOR

De nieuwe Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft voorgesteld om de uitslag van een referendum op oliewinning on hold te zetten. Ecuador heeft het geld nodig om de strijd tegen het bendegeweld te financieren, zegt hij.

ECUADOR

Een ongekende golf van bendegeweld heeft van Ecuador, ooit een baken van vrede en stabiliteit in de regio, nu het meest gewelddadige land van Latijns-Amerika gemaakt. Experten Maria Gabriela Palacio en Fabio Andrés Díaz Pabón leggen uit hoe bezuinigingen en net de harde aanpak van de bendes het geweld hebben aangezwengeld.

RIVIEREN

Elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen gaan samen zes soorten rivierdolfijnen voor uitsterven behoeden. Dat zijn ze overeengekomen in een “historische verklaring”.

BIODIVERSITEIT

Burgers van Ecuador hebben in een historisch referendum gestemd tegen het aanboren van grote oliereserves in een van de meest waardevolle natuurgebieden ter wereld.

AMAZONEWOUD

De ontbossing in het Amazonewoud is in vergelijking met juli vorig jaar meer dan 60 procent gedaald. Dat zegt de Braziliaanse minister van Leefmilieu in de Britse krant The Guardian.

ECUADOR

Ecuador heeft een nieuw reservaat van meer dan een miljoen hectare afgebakend in het Amazonewoud. Het zal niet alleen het woud, maar ook de inheemse bevolking beschermen tegen bedreigingen zoals mijnbouw en veeteelt.

ECUADOR

Kano’s die door zonne-energie worden aangedreven zijn voor inheemse groepen in Ecuador een ideale manier om sneller, goedkoper en schoner over de waterwegen in de Amazone te reizen.

KLIMAATACTIE

Historisch gezien heeft Midden-Amerika torenhoge ontbossingscijfers en opvallend veel sterfgevallen onder milieubeschermers. Maar de voorbije jaren lijkt de regio voorzichtig vooruitgang te boeken op het gebied van milieubescherming. 

ONTBOSSING

Een uitgebreide groep wetenschappers heeft meer dan 150.000 camerabeelden verzameld in het hele Amazonewoud. Daarop zijn honderden diersoorten te zien: een schat aan informatie over leefgebieden, ontbossing en biodiversiteit.

NATUURBEHOUD

Morgen begint in Chili de eerste landentop rond de Escazú-overeenkomst, het regionale milieuakkoord van Latijns-Amerika. Regeringen en ngo’s bespreken er de uitvoering van het akkoord, en naar verwachting zullen bijkomende landen het verdrag ondertekenen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo