Met de Klimaatbossencampagne roept BOS+ op om meer bomen aan te planten om Vlaanderen te wapenen tegen de klimaatcrisis. Ook nodig volgens de organisatie: een nieuwe generatie politici. Burgers worden actief betrokken om de eisen kracht bij te zetten.
Bos+ komt zijn belofte na en gaat een vierkante meter bos aanplanten voor elke deelnemer aan de klimaatbetoging van afgelopen zondag. Willebroek en Kortrijk krijgen samen 3,75 hectare nieuwe klimaatbossen, de andere helft wordt aangeplant in Ecuador en Oeganda.
Voor elke deelnemer aan de klimaatmars in Brussel op 2 december zal een vierkante meter bos aangeplant worden. Op die manier willen de organisaties achter de mars zoveel mogelijk mensen op de been brengen.
Inheemse vrouwen uit de Andes zijn zichtbaarder geworden en hebben meer rechten verworven in de afgelopen decennia, zegt Teresita Antazú, een inheemse leider van de Yanesha in Peru. Maar die strijd kost veel moeite.
In Ecuador komen deze week ngo’s, ondernemingen, overheden en vzw’s uit heel Latijns-Amerika samen om unieke duurzaamheidsprojecten voor te stellen. De beste inzendingen maken kans op een van de Groene Latijns-Amerikaanse Prijzen (Premios Latinoamérica Verde). Het initiatief startte vijf jaar geleden in Ecuador maar kent ondertussen inzendingen uit 36 landen.
Noorwegen heeft het meeste geld over voor het fonds dat de ontbossing van tropische wouden moet tegengaan. Maar het land kan dat niet alleen doen, zeggen de eerdere en ook de huidige minister van Milieu.
Latijns-Amerikanen eten zeer ongezond, blijkt uit een nieuwe studie. De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN probeert dat tegen te gaan met richtlijnen op maat van elk land.
Bamboe blijkt een perfect gewas om landdegradatie tegen te gaan en CO2 vast te houden. Maar het gewas biedt nog veel meer mogelijkheden tot innovatief gebruik, zegt Hans Friederich, directeur van het International Network for Bamboo and Rattan (INBAR).