Nieuwsagentschap

55

CYPRUS

Na jaren van verbetering is de illegale vangst van trekvogels op Cyprus door de georganiseerde misdaad opnieuw sterk toegenomen. Voorbije herfst zijn 435.000 trekvogels gedood - 90.000 meer dan het jaar ervoor, en dat heeft gevolgen voor heel Europa.

ENERGIETRANSITIE

De Europese Unie zal haar eigen energie- en klimaatdoelen niet halen op basis van de plannen die tot nog toe zijn ingediend. Dat blijkt uit een vernietigende doorlichting van CAN Europe, een koepel van milieuorganisaties.

ENERGIETRANSITIE

Terwijl Europa zich schrap zet voor een harde winter als gevolg van de wereldwijde energiecrisis, begint Griekenland aan een bijzonder ambitieus energieproject. Het land sluit zijn elektriciteitsnet aan op dat van Egypte.

EU

Het Europees Parlement wil af van de zogenaamde ‘gouden visa’ en ‘gouden paspoorten’ die EU-lidstaten tegen hoge betalingen uitreiken aan niet-EU-burgers, zoals Russische oligarchen. “Het EU-burgerschap mag niet langer te koop zijn.”

RIVIEREN

Het merendeel van de Europese rivieren raakt niet gezond tegen 2027, zegt het Wereldnatuurfonds. De EU-landen hebben nog maar enkele weken om hun plannen aan te scherpen.

 

WERK

Migranten verdienen gemiddeld bijna 13 procent minder dan autochtone werknemers in hooginkomenslanden, blijkt uit een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). 

LIBANON

De economische crisis in Libanon drijft steeds meer gezinnen de zee op in een poging om Cyprus te bereiken per boot. In september alleen al werden 230 migranten op vijf boten teruggestuurd.

BIODIVERSITEIT

Pas acht jaar geleden dook de koraalduivel voor het eerst op in de Middellandse Zee. Nu al is duidelijk dat de agressieve invasieve vissoort er wellicht niet meer weggaat. Dat baart biologen grote zorgen, want in de Atlantische Oceaan was de invasie catastrofaal. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo