Nieuwsagentschap

120

POLITIEK

Afrikaanse leiders trekken deze week naar Sint-Petersburg voor de tweede Rusland-Afrika-top en een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Ze moeten daarbij twee prioriteiten voor ogen houden, schrijft hoogleraar Internationale Betrekkingen Gilbert M. Khadiagala: werken aan een gemeenschappelijk standpunt rond vrede in Oekraïne, en  Wagner-huurlingen weg krijgen van het Afrikaanse continent.

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad). Voor sommige van de paradijselijke reisbestemmingen ligt een economische ramp op de loer. 

MOZAMBIQUE

Het Noorden van Mozambique krijgt met Kenneth de zwaarste cycloon ooit over zich heen, amper zes weken na de vernietigende doortocht van Idai. 

BLAUWE ECONOMIE

Steeds meer Afrikaanse landen omarmen de blauwe economie vanwege het potentieel om oplossingen te leveren voor dringende ontwikkelingskwesties zoals armoede en honger.

PEST IN MADAGASKAR

De pestepidemie in Madagaskar heeft al aan minstens 143 mensen het leven gekost. De Afrikaanse buurlanden zetten zich schrap.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo