Nieuwsagentschap

Mexicanen gaan voor zestien oscars

CULTUUR/MEXICO
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

De Mexicaanse havens liggen ver uit koers als het gaat over uitstootreductie. Experts zien dat er inspanningen gebeuren, maar hameren op het belang van een alomvattend beleid havens én zeevervoer. Scheepvaart is immers het tweede belangrijkste transport voor buitenlandse handel in Mexico.

CONFLICT

Sinds 1946 hebben er nooit meer conflicten gewoed op aarde dan vandaag. De laatste drie jaar waren die op de koop toe gewelddadiger dan ooit. Dat stelt het Noorse onderzoeksinstituut Prio.

MEXICO

Na de grootste en meest gewelddadige verkiezingen ooit, kent Mexico de naam van zijn nieuwe president: Claudia Sheinbaum. Luis Gómez Romero, hoofddocent Mensenrechten en Grondwetspecialist aan de Universiteit van Wollongong schetst een portret van een land in de ban van geweld en corruptie dat nu voor het eerst een vrouw aan het stuur krijgt.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

TOERISME

“Deze periode begeleiden wij familiereizen met kinderen, maar het aantal inschrijvingen is dit jaar gehalveerd”, zegt Nederlander Andre Ruys van Cambodian Travel Partner. “Vooral de middenklasse blijft weg”.

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

BURGERACTIE

Kleine veranderingen in onze dagelijkse acties kunnen leiden tot significante, snelle maatschappelijke verschuivingen, vooral als het gaat om klimaatactie. Het onderzoeksinstituut IIASA benadrukt het belang van meer kennis over deze dynamiek die een enorme impact kan hebben op het milieu.

ONDERWIJS

Afrikaanse regeringen investeren niet genoeg in onderwijs. Slechts 1 op de 5 landen op het continent trekt voldoende middelen uit om kwaliteitsvol onderwijs mogelijk te maken. Meer dan honderd miljoen kinderen gaan er ook niet naar school.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo