Nieuwsagentschap

53

TOERISME

Hoor jij de lokroep van Argentinië, Noorwegen, Thailand of Portugal en laat jouw baan afstandswerken toe? In meer dan vijftig landen kan je met een Digital Nomad Visum een tijdlang wonen en werken op je droombestemming.

KLIMAAT

Portugal is overeengekomen met zijn voormalige kolonie Kaapverdië om de schuld van het land te ruilen tegen klimaatinvesteringen die de eilandengroep zelf ten goede komen.

AFRIKA

De gezonde levensverwachting van Afrikanen is met gemiddeld tien jaar gestegen sinds het jaar 2000. De levensverwachting in Afrika als regio is daarmee de grootste stijger ter wereld.

KUSTEROSIE

De klimaatverandering bedreigt alle kustgebieden ter wereld, ook de West-Afrikaanse. Volgens onderzoekers van het Franse Institut de Recherche pour le Développement (IRD) zijn er drie scenario’s. Slechts één garandeert een goede afloop.

COVID-19

Nog deze maand zal gestart worden met de verzending van 90 miljoen covid-vaccins naar verschillende Afrikaanse landen. Het moet de grootste vaccinatiecampagne ooit worden op het continent, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad). Voor sommige van de paradijselijke reisbestemmingen ligt een economische ramp op de loer. 

HANDEL

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar is de handel tussen China en de landen die Portugees als officiële taal hebben met 21,5 procent gegroeid. De grootste toename was weggelegd voor de relatie China-Mozambique, goed voor een groei van 45 procent.

MALARIA

“Voor het eerst in de geschiedenis komt een Afrika zonder malaria in zicht.” Dat zegt de Ethiopische eerste minister Hailemariam Dessalegn op basis van de jongste cijfers.

MILIEU

Grote Europese schepen vissen de wateren voor de West-Afrikaanse kusten leeg. De visbestanden gaan er zienderogen achteruit. Dat heeft ook een enorme impact op het leven van de traditionele vissers in landen als Senegal, Mauritanië en Kaapverdië.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo