Nieuwsagentschap

Venezolaanse rechter al acht maanden in cel

VENEZUELA
Alle nieuws

Meer nieuws

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

De kloof tussen de middelen om humanitaire noden te lenigen en de groeiende behoefte wordt steeds groter, waarschuwen de Verenigde Naties. “De noden exploderen, terwijl de internationale solidariteit afneemt.”

VENEZUELA

Een dagelijkse cocktail van honderden vaten uitgelekte olie, rioolwater, zoutwater vanuit de nabijgelegen Caribische Zee en algen duwt het Maracaibo-meer in Venezuela, het grootste van Latijns-Amerika, naar de ecologische afgrond.

 

RIVIEREN

Elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen gaan samen zes soorten rivierdolfijnen voor uitsterven behoeden. Dat zijn ze overeengekomen in een “historische verklaring”.

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

GAZA

Naast de verschrikkingen van de oorlog en de volledige ineenstorting van de publieke dienstverlening krijgen de inwoners van Gaza nu ook nog te kampen met het bijzonder besmettelijke poliovirus, dat kinderverlamming veroorzaakt.

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

AFRIKA

Kenia pakt het hoge aantal moedersterftes aan door moderne voorbehoedsmiddelen beschikbaar te maken voor vrouwen en gezinsplanning te bespreken. Experts wijzen op het belang om ook de morele leiders van achtergestelde gemeenschappen mee te krijgen om mythes en misvattingen over anticonceptie de wereld uit te helpen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo