Nieuwsagentschap

Afrikaanse creatievelingen veroveren Brussel

ONTWIKKELING/CULTUUR
CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

De programmering van filmfestivals is de afgelopen dertien jaar diverser geworden en het aantal vrouwelijke cineasten is toegenomen. Dat is de conclusie van een analyse van zeshonderd filmfestivals wereldwijd.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo