Nieuwsagentschap

Meer nieuws

OBESITAS

Een nieuwe studie in The Lancet waarschuwt: in 2022 waren er wereldwijd een miljard mensen die te kampen hadden met obesitas. Dat is een verdubbeling sinds 1990, en zelfs een verviervoudiging bij kinderen en tieners.

DIEREN

Muskusossen in Groenland gaan zelf op zoek naar de meest optimale omstandigheden om aan gezinsuitbreiding te doen. Ze trekken naar gebieden met meer mineralen in de ondergrond, om hun kansen op een groter nageslacht te vergroten.

VERHARDING

Elke dag verdwijnt in Vlaanderen nog steeds een oppervlakte van zo’n tien voetbalvelden onder asfalt of beton. Het goede nieuws is wel dat de snelheid afneemt.

ENERGIE

De Europese verkoop van warmtepompen is vorig jaar licht gedaald na jaren van groei. De sector vraagt dat een Europees actieplan er snel komt, zo niet komen niet alleen de klimaatdoelen in het gedrang, maar ook drieduizend banen.

GAZA

Het dodental in de Gazastrook bedraagt sinds het begin van de oorlog met Israël nu meer dan 30.000. Dat laat het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid vandaag (donderdag) weten.

MILIEU

Tegen 2050 zal het stedelijke afval met tweederde groeien en de kost bijna verdubbelen, blijkt uit projecties van de VN. Een drastische vermindering van de afvalproductie dringt zich op, en daarmee kan geld verdiend worden.

DIGITALISERING

Digitale technologieën kunnen veel Afrikaanse samenlevingen helpen. Ze kunnen de gezondheidszorg verbeteren, de toegang tot onderwijs bevorderen en financiële inclusie versterken. Maar er zijn nog veel obstakels, schrijft digitaliseringsexperte Stephanie Arnold.

KLIMAAT

De laatste gletsjers in Afrika zijn al 90 procent van hun volume verloren en kunnen in de volgende 25 jaar helemaal verdwijnen, waarschuwt Duits onderzoek. “Een duidelijk teken van de klimaatverandering.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo