Een beperkte hittegolf in vochtige gebieden kan veel meer schade aanrichten dan veel hogere temperaturen in een drogere regio. Klimatologen Alan Thomas Kennedy-Asser, Dann Mitchell en Eunice Lo leggen uit hoe dat komt.
Het Europees Parlement heeft de Textielstrategie goedgekeurd in een stemming. Maar liefst zeshonderd parlementsleden scharen zich zo achter de ambitie om fast fashion de wereld uit te helpen.
Bezorgdheden over menstruatiearmoede hebben in de hele wereld geleid tot protest tegen de zogeheten ‘tampontaks’. Toch moeten veel vrouwen nog steeds btw betalen op maandverband.
In Oekraïne is de duizendste aanval op een gezondheidscentrum bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Nooit eerder telde de WHO zoveel aanvallen in een humanitaire noodsituatie.
Bij de recyclage van plastic kunnen giftige stoffen zich op drie manieren opstapelen. Dat blijkt uit een rapport van Greenpeace, in de aanloop naar onderhandelingen over een wereldwijd verdrag om plasticvervuiling te stoppen.
Plastic vervuilt niet alleen waterlopen over de hele wereld - het verstopt ze ook. Meer dan tweehonderd miljoen mensen lopen risico op frequentere en meer intense overstromingen omdat plastic afval de afwatering blokkeert. Geblokkeerde afwateringskanalen maken ook dat het water minder snel weg kan trekken.
De tien grootste uitstoters in het Europese emissiehandelssysteem zijn allemaal kolencentrales, blijkt uit een analyse van energiedenktank Ember. Vooral Duitsland en Polen geraken maar niet af van de vervuilende brandstof.
Langdurige blootstelling aan fijnstof, stikstof en roet leidt tot een hoger risico op ernstige covid, opname in het ziekenhuis of overlijden. Dat blijkt uit een studie onder meer dan vier miljoen Spanjaarden.
Herhaaldelijk naar foto’s van eten kijken kan de honger stillen, blijkt uit Deens onderzoek. De wetenschappers hopen dat het tot nieuwe methoden kan leiden in de strijd tegen overgewicht.
Europeanen willen graag gezond en duurzaam eten, maar velen zijn daar simpelweg niet toe in staat. Prijs is voor zes op de tien EU-burgers het grootste obstakel om duurzamer te eten, blijkt uit een bevraging van het Wereld Natuur Fonds (WWF) in twaalf Europese landen, waaronder België