Woensdagochtend stonden honderden SUV-eigenaars in negen landen vreemd te kijken toen de banden van hun auto bleken platgezet. Met de actie vraagt Tyre Extinguishers aandacht voor de “klimaatramp” die deze wagens in hun ogen zijn.
Zwitserse onderzoekers hebben een centrale gebouwd die water en CO2 omzet in vliegtuigbrandstof, met behulp van zonlicht. De technologie zou de luchtvaart op termijn kunnen helpen om CO2-neutraal te worden.
Van gewichten laten vallen in oude mijnschachten tot perslucht pompen in grotten… Nu Europa probeert af te raken van Russische olie en gas, ontwikkelen bedrijven in sneltempo innovatieve oplossingen om hernieuwbare energie op te slaan.
De opwarming van de aarde heeft een drastische impact op het Alpengebied. Net als het Noordpoolgebied worden de Alpen in sneltempo groener, blijkt uit een studie in Science.
De in Peking gevestigde Aziatische Infrastructuurinvesteringsbank (AIIB) en de in Shanghai gebaseerde New Development Bank (NDB) willen voorlopig geen (nieuwe) zaken doen met Rusland vanwege diens invasie in Oekraïne.
De Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss International en haar moederbedrijf Lufthansa Group hebben een akkoord gesloten met Synhelion. Dat bedrijf ontwikkelt kerosine op basis van zonnekracht. Wordt duurzame luchtvaart binnenkort dan toch mogelijk?
Stormen, hittegolven en overstromingen hebben de Europese economie in de afgelopen veertig jaar 500 miljard euro gekost en tienduizenden mensen het leven gekost. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Milieuagentschap.
Grote tabaksbedrijven zien tijdens de pandemie hun kans schoon om zichzelf en hun producten aan te prijzen bij kwetsbare overheden. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat overheidsbeïnvloeding door de tabakslobby onderzocht in 80 landen.
Op een ongerepte plek hoog in de Alpen zijn voor het eerst nanoplastics aangetroffen. Volgens de onderzoekers zijn die afkomstig uit grootsteden als Frankfurt, Parijs en zelfs Londen. De plasticdeeltjes zouden zijn meegevlogen op de wind.
Weggebruikers veranderen hun gedrag als ze de werkelijke milieu- en sociale kost van hun rit moeten betalen. Dat concluderen Zwitserse onderzoekers na het grootste onderzoek over kilometerheffingen dat tot op vandaag werd gedaan.