Nieuwsagentschap

184

KLIMAATMIGRATIE

Australië heeft een verdrag getekend met het eilandstaatje Tuvalu om klimaatvluchtelingen op te vangen. Dat is een mijlpaal, schrijft Jane McAdam, aan de Universiteit van Oxford. Het kan een begin zijn van bredere akkoorden in de regio.

MILIEU

Wereldwijd veroorzaken stijgende oceaantemperaturen schade aan koraalriffen. Een nieuwe studie gepubliceerd in Nature wijst er echter op dat koraalriffen in de Stille Oceaan zich kunnen aanpassen aan temperatuurstijgingen.

MILIEU

Palau, een eilandengroep in de Pacific, gaat onder leiding van president Tommy Remengesau het grootste zeereservaat ter wereld oprichten. Wetenschappers en milieuorganisaties geloven erin.

KLIMAAT

Zes eilandstaten in de Pacifische Oceaan die zeer kwetsbaar zijn voor de klimaatverandering, roepen op tot een wereldwijd moratorium op nieuwe kolenmijnen. Het gaat om de Cookeilanden, Kiribati, de Marshalleilanden, Nauru, Palau en Tuvalu.

PALAU

In de wateren van Palau kunnen haaien rekenen op een veilige haven zo groot als Frankrijk. Ze worden beschermd en zorgen op hun beurt voor een goed draaiend haaientoerisme. Dit beleid leverde het land de Future Policy Award op.

BIODIVERSITEITSTOP

<p>Palau, een archipel in de Stille Oceaan, heeft zijn territoriale wateren uitgeroepen tot reservaat voor walvissen, zeekoeien, haaien en andere bedreigde zeedieren. Palau was nochtans een traditionele bondgenoot van Japan als het om de jacht op walvissen ging.</p>

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo