Nieuwsagentschap

60

KLIMAAT

Van 2016 tot 2021 heeft extreem weer wereldwijd 43,1 miljoen kinderen uit hun huis gejaagd, blijkt uit cijfers van Unicef. Dat zijn er zo’n twintigduizend per dag.

CORONACRISIS

Cubaanse artsen hebben de afgelopen decennia heel wat ervaring opgedaan met rampen en infectieziekten. Daardoor staan ze nu heel wat landen bij in hun strijd tegen covid-19, een belangrijke bron van deviezen voor Cuba.

KLIMAATTOP MADRID

Natuurrampen als gevolg van de klimaatverandering waren het voorbije decennium de belangrijkste reden voor mensen om hun huis te ontvluchten. Elk jaar werden 20 miljoen mensen op die manier dakloos, blijkt uit cijfers van Oxfam.

MALARIA

Paraguay is sinds gisteren officieel vrij van malaria. Het is het tweede land in de Amerika’s dat sinds 1973, toen Cuba de ziekte uitbande, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze status krijgt toegekend.

KLIMAAT

Elk jaar raken boeren in het Caraïbische gebied een aanzienlijk deel van hun oogst en vee kwijt aan orkanen. Zelfs een kleine stijging van de temperatuur kan de bananenoogst nog verder beschadigen of zelfs vernietigen.

ONTWIKKELING/LIBIË

De Caraïben liggen meer dan 9500 kilometer van Libië verwijderd, maar de leiders van enkele Caraïbische eilandstaten liggen wel wakker van de toestand in het Noord-Afrikaanse land. Wat zal er gebeuren met de Libische investeringsprojecten in hun gebied, vragen ze zich af.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo