Nieuwsagentschap

Miljoenen nieuwe armen – kan het iemand wat schelen? (OPINIE)

ARMOEDE
Alle nieuws

Meer nieuws

Gezondheidsdeskundigen pleiten voor strengere maatregelen bij het kweken van pluimvee wereldwijd. Sinds de vogelgriep overgesprongen is op melkkoeien in de VS moeten kippenboerderijen en pluimveemarkten goed in de gaten gehouden worden, klinkt het.

ONDERWIJS

Na de pandemie moeten opnieuw verschillende landen in Azië en Afrika de scholen sluiten. De oorzaak is dit keer extreme hitte, die onderwijs onmogelijk maakt.

ZORGPLICHT

De Europese parlementsleden hebben gisteren het licht op groen gezet voor een wet die bindende zorg verplicht voor de werknemers en het milieu in de volledige waardeketen van grote bedrijven die op ons grondgebied actief zijn. De wet werd gestemd op de elfde verjaardag van de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh waarbij meer dan duizend mensen het leven lieten.

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

SOEDAN

De aanhoudende chaos in Soedan maakt het land aanlokkelijk voor een terugkeer van Al Qaeda. De burgeroorlog in het land krijgt weinig aandacht, maar het Westen let maar beter op om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen, zegt expert Terrorismebestrijding Sara Harmouch.

TRANSITIE

In Brazilië komen openbare en gemeenschappelijke gronden steeds meer in handen van grote internationale bedrijven. Dat gebeurt door middel van grootschalige privatisering van grond voor hernieuwbare energie-projecten, maar dan met slecht toezicht en een gebrek aan transparantie, stelt onderzoek in Nature.

EU

EU-lidstaten sluizen elk jaar tussen de 34 en 48 miljard euro aan Europese subsidies naar activiteiten die de natuur schaden, stelt het Wereldnatuurfonds. Landbouw is veruit de grootste slokop, naast visserij en wegenbouw.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo