Nieuwsagentschap

Uitbraak dodelijk marburgvirus in Equatoriaal-Guinea

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

COVID-19

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen start de grootste klinische covid-studie in Afrika en werkt daarvoor samen met Afrikaanse overheden en andere onderzoeksinstellingen. Bedoeling is vooral te vermijden dat lichte symptomen erger worden en patiënten in de overbelaste ziekenhuizen belanden.

TOP AFRIKAANSE UNIE (2/2)

Tot vandaag zijn de Afrikaanse staatshoofden bijeen in Equatoriaal-Guinea op de top van de Afrikaanse Unie, om te praten over jeugdwerkloosheid. Ze doen dat in een super-de-luxe resort, inclusief kunststrand en golfterrein dat speciaal voor de gelegenheid is opgetrokken.

MENSENRECHTEN

Mensenrechtenorganisaties willen dat Unesco een controversiële prijs voor Life Sciences niet meer uitreikt. De prijs van 300.000 dollar wordt gesponsord vanuit Equatoriaal Guinea, door een stichting die de naam draagt van president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, een autoritaire heerser die al sinds 1979 aan de macht is.

GEZONDHEID

Een plantaardig dieet biedt de beste bescherming tegen kanker en hart- en vaatziektes, concluderen Italiaanse onderzoekers na analyse van twintig jaar aan onderzoek. “Deze levensstijl is een effectieve gezondheidsstrategie.”

GEZONDHEID

Eiwitten in het bloed kunnen kanker 'voorspellen', meer dan zeven jaar voordat de diagnose wordt gesteld. Dat blijkt uit twee Britse studies in Nature.

Gezondheidsdeskundigen pleiten voor strengere maatregelen bij het kweken van pluimvee wereldwijd. Sinds de vogelgriep overgesprongen is op melkkoeien in de VS moeten kippenboerderijen en pluimveemarkten goed in de gaten gehouden worden, klinkt het.

GEZONDHEID

Van de kinderen die via keizersnede geboren worden, vertoont 12 procent geen reactie op een eerste mazalenprik. Bij kinderen die vaginaal geboren worden, is dat maar 5 procent. De kinderen hebben dus een tweede mazelenprik nodig om het immuunsysteem te activeren.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo