Nieuwsagentschap

Kumi Naidoo: "Alleen onze jeugd kan de wereld redden"

DUURZAAMHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

VOGELSOORTEN

De mens heeft zo’n 1400 vogelsoorten uitgeroeid – of twee keer zoveel als tot nog toe werd aangenomen, stelt nieuw Brits onderzoek. Dat heeft grote gevolgen voor veel andere soorten.

LANDBOUW

Door arbeidstekorten en de dalende kost van technologie worden geavanceerde drones om oogsten en inkomens van landbouwers op te krikken steeds populairder in Azië. Maar experts waarschuwen ook voor verlies van banen en groeiende ongelijkheid.

VULKANEN

Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is na de onderzeese vulkaanuitbarsting van afgelopen zaterdag nabij Tonga, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Alle telefoon- en internetlijnen zijn uitgevallen.

KLIMAATVERANDERING

Fiji financiert als eerste opkomende economie ter wereld aanpassingen aan de klimaatverandering met een green bond. Dat meldt de Wereldbank in een persbericht. Fiji zit begin november ook de 23e Klimaatconferentie voor.

KLIMAATVERANDERING

Het zeewater in het zuidwesten van de Stille Oceaan heeft de hoogste temperatuur bereikt in zeshonderd jaar. Dat heeft analyse van een koraalkolonie in de Fiji-archipel aangetoond.

VLEESCONSUMPTIE

Mensen eten grote porties vlees als ze die geserveerd krijgen. Maak de portie vlees standaard een derde kleiner en 90 procent van de consumenten blijft net zo tevreden. Dat blijkt uit een Duits experiment in de cafetaria van een revalidatiekliniek.

KLIMAAT

De Braziliaanse president is op dezelfde uitdagingen gestuit als zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden - en dat is slecht nieuws voor de planeet, schrijft Marcio Astrini van ngo-netwerk Observatório do Clima.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo