Nieuwsagentschap

Europeaan koopt minder namaak

ILLEGALE HANDEL
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDE VOEDING

Kant-en-klare vleesvervangers zijn gezonder dan vlees, zegt nieuw Belgisch onderzoek. Enkele bevatten wel minder eiwitten en voor sommige burgers en alternatieven voor worst is het uitkijken met vet.

WORLD OCEAN DAY

Bijna de helft van de consumenten is bezorgd over de impact van hun voedingsgewoonten op het milieu, blijkt uit een enquête in 23 landen. Veel mensen hebben hun eetgewoonten aangepast voor het milieu, al spelen ook gezondheidsoverwegingen een belangrijke rol.

PESTICIDEN

Bond Beter Leefmilieu, Nature & Progrès en PAN Europe dagen België samen voor de rechter omdat het nog steeds risicovolle pesticiden toelaat. Dat is illegaal, zeggen ze, want een Europese verordening stelt dat de stoffen enkel nog in een gesloten systeem gebruikt mogen worden, en dat blijkt lang niet altijd het geval.

WATERKWALITEIT

Deze zomer kan je met een gerust hart gaan zwemmen in Europese zeeën en meren. De overgrote meerderheid van de zwemwaterlocaties voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen, blijkt uit de laatste jaarlijkse beoordeling van het Europese zwemwater.

GENDERGELIJKHEID

Binnen 134 jaar zijn mannen en vrouwen evenredig vertegenwoordigd in het maatschappelijke leven en is er ook op veel andere domeinen gelijkheid bereikt. Dat stelt het Global Gender Gap Report 2024. Dat we de kloof afgelopen jaar weer een beetje meer hebben gedicht is een lichtpunt.

INNOVATIE

Britse studenten hebben een manuele wasmachine ontworpen die binnenkort aan tienduizend gezinnen in ontwikkelingslanden geleverd wordt. De machine kan meisjes en vrouwen tot twintig uur werk per week uitsparen.

ENERGIE

Een wolkenkrabber van een kilometer hoog die meteen ook dienst doet als enorme batterij: het lijkt sciencefiction. Maar het architectenteam achter de iconische Burj Khalifa in Dubai heeft een samenwerking afgesloten met het Zwitserse Energy Vault die dit mogelijk willen maken.

G7

Amper 3 procent van het defensiebudget van de groep van zeven rijkste industrielanden (G7) is genoeg om honger de wereld uit te helpen. Dat zegt Oxfam in een nieuwe analyse.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo