Nieuwsagentschap

Bij extreme droogte zijn vrouwen kwetsbaarder voor hiv

WERELDAIDSDAG
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDSELCRISIS

Het straatarme Malawi wordt al maandenlang geteisterd door droogtes en overstromingen die gelinkt zijn aan het klimaatfenomeen El Niño. Naar schatting negen miljoen mensen hebben door mislukte oogsten te maken met honger en ontbering.

ZUIDELIJK AFRIKA

Meer dan 24 miljoen mensen in Zuidelijk Afrika kampen met de dubbele crisis van honger en overstromingen. De snelle opeenvolging van klimaatextremen geeft de bevolking geen tijd om te recupereren.

MALAWI

In Malawi treft een combinatie van droogte, verschillende tropische stormen en de impact van El Niño meer dan twee miljoen mensen. Het Wereldvoedselprogramma van de VN start noodhulp.

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

ITALIË

In juni is het honderd jaar geleden dat Giacomo Matteotti (1885-1924), een van de belangrijkste tegenstanders van Benito Mussolini en diens fascisme, werd vermoord. De omstandigheden werden nooit helemaal opgehelderd.

GEZONDHEID

Een plantaardig dieet biedt de beste bescherming tegen kanker en hart- en vaatziektes, concluderen Italiaanse onderzoekers na analyse van twintig jaar aan onderzoek. “Deze levensstijl is een effectieve gezondheidsstrategie.”

LGBTQ+

Mensen uit de lgbtq+-gemeenschap kunnen een minder vlotte toegang tot gezondheidszorg ervaren of worden er zelfs van uitgesloten. Dat kan leiden tot aanzienlijke medische complicaties en negatieve gevolgen voor hun psychosociaal welzijn, zegt Artsen Zonder Grenzen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, vandaag 17 mei.

OVERSTROMINGEN

Europese landen moeten zich beter voorbereiden op overstromingen, waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA) in een rapport. Niet alleen komen overstromingen steeds vaker voor, ze brengen ook heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo